Vill du bli medlem i vår förening?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik

Välkomna till Truppgymnastik

Truppgymnastik är en lagsport där man tävlar i tre olika grenar – Fristående, Trampett och Tumbling. 

 

På träningarna får gymnasten utföra alla tre grenar inklusive förövningar, styrka, teknik och olika stationer för att fokusera på olika övningar. Vi tränar och tävlar som ett lag så truppgymnastik handlar också mycket om samarbete och gemenskap mellan individerna i laget.  

 

Samtliga tränare i Visbygymnasterna är utbildade genom Svenska Gymnastikförbundet.

 

Fristående
Fristående är en synkroniserad dans med olika svårighetsmoment som gymnasterna genomför tillsammans. Vid tävling finns flertalet moment som friståendet ska innehålla utifrån svårighetsnivå. På träningar får man prova på olika akrobatiska moment, rörlighet och sammansatta rörelser till musik på olika sätt. Vi använder även mycket dans och takt i uppvärmning som är ett sätt att träna fristående.

 

Tumbling
Tumblinggolvet är ett glasfibergolv som är 15 meter långt och 2 meter brett där man utför tre varv på tävling med olika krav utifrån svårighetsnivå. På träningarna fokuserar vi på olika övningar och bygger stationer för att gymnasten ska lära sig rätt teknik. Nya svårigheter efter gymnastens kunnande. Vi har flertalet redskap som används när nya övningar tränas.  

 

Trampett
Trampett ger möjlighet till volter i alla format. Vid tävling är det även här tre varv med olika krav utifrån svårighetsnivå. På minst ett varv används även ett bord (pegasus) efter trampetten. På träningar bryter man ner övningar och vi bygger flera stationer för att långsamt lära oss rätt teknik och säkerhet inför olika volter och skruvar. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 05/07 10:43 
Hem, 06/01 14:32 
Hem, 05/09 06:49 
Hem, 22/06 09:47 
 
Våra sponsorer