Wisbycupen 2017 - så blev det!

Wisbycupen arrangerades för 13:e året av Visbygymnasterna. Det är ett arrangemang där många gymnastikföreningar kommer till Gotland, främst från Stockholmstrakten.

Visbygymnasterna som tog tre medaljer i tävlingen har en ambition om att eftersträva en bra helhet i arrangemanget, ända från det att lagen kommer med båten på fredag eftermiddag/kväll till dess att de åker hem på söndagen. Det kom 34 lag från fastlandet och från Gotland kom 6 lag samt ett lag från Lärbro IF. Det innebar ca 1506 gästnätter (dvs fredag + lördag) och att ca 2300 portioner mat, frukost, lunch och middag (lördag) och frukost (söndag) serverades i Södervärnskolans matsal.

För att genomföra arrangemanget har ca 150 funktionärer arbetat med olika uppgifter som t ex café, entré, hallvärd, mat och disk, sekretariat, redskapsplockare, boende och mycket mera.

Förutom alla 760 gymnaster, 160 ledare och 150 funktionärer kom ca 550 personer för att titta på tävlingen så totalt under dagen var det ca 1600 personer som befann sig i hallen under tävlingens tre olika klasser A, B och C.

För Visbygymnasternas del så blev det tre bronsmedaljer i Hopp och Tumbling (Trupp Svart) och Fristående (Trupp Lila).
Totalsegrare i respektive klass:

  • A1 = Tyresö Fjärilarna
  • A2 = Huddinge GF (TTY Grön)
  • B = Hammarbygymnasterna (Trupp 25)
  • C = GT Vikingarna (MT 1 Blå)


STORT TACK till alla som engagerat sig i årets cup.

Tävlingsledningen är mycket nöjd med helgen och ser redan fram emot
Wisbycupen 2018!
 


 

Wisbycupen 2017